Mascus Security Advise

Mascus - συμβουλές ασφαλείας

Σε κάθε ιστοσελίδα με μεγάλο trafick υπάρχει μεγάλη κίνδυνος από απατεώνες ή να εξαπατήσουν τον αθώο χρήστη. Στο Mascus κάνουμε όλα τα απαραίτητα για να καταπολεμήσουμε όλες τις προσπάθειες της απάτης και να προστατέψουμε τους χρηστές και τους πελάτες της ιστοσελίδας mascus.gr.

Ένα μεγάλο μέρος είναι η ενημέρωση των χρηστών για τους κινδύνους και τα κοινά τεχνάσματα, τις τεχνικές και τις μεθόδους εκείνων που προσπαθούν να βλάψουν τους όρους χρήσης και επίσης η υπενθύμιση των χρηστών μας να χρησιμοποιήσουν την κοινή λογική λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Το παρόν έγγραφο καλύπτει τα ακόλουθα θέματα:

Γενικές συμβουλές για την ασφάλεια και παράδοση μηχανημάτων ή οχημάτων στη αγορά

Γενικές συμβουλές για την ασφάλεια παράδοσης του μηχανήματος ή του οχήματος

Άλλα είδη της απάτης

Σημείωση σχετικά με τις συμμετοχές του Mascus Περισσότερες τεχνικές και μέθοδοι απάτης

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Γενικές συμβουλές για την ασφάλεια και παράδοση μηχανημάτων ή οχημάτων στη αγορά

Μετρητά ή τραπεζική μεταφορά:

Ακόμη και με τις μεταφορές μετρητών, μπορείτε να γίνετε θύμα της απάτης:

Παράδειγμα απάτης:

Για μια μικρή προκαταβολή, ο πωλητής διατηρεί το δικαίωμα ότι θα είναι ο μοναδικός αγοραστής του μηχανήματος. Συνήθως η τιμή του εν λόγω μηχανήματος είναι αρκετά χαμηλή. Όσον αφορά την ασφάλεια (έτσι ώστε η πληρωμή εκ των προτέρων), ο «πωλητής» ζητά ένα μέρος της τιμής να μεταφερθεί σε λογαριασμό ενός ατόμου που εμπιστεύεται ο αγοραστής.

Ως επιβεβαίωση για τη μεταφορά, ο αγοραστής θα πρέπει να πει στον πωλητή το ποσό που μεταφέρθηκε και το όνομα του κατόχου του λογαριασμού. Ο "πωλητής" αποσύρει στη συνέχεια τα χρήματα με πλαστές ταυτότητες και έγγραφα.

Αυτό το είδος της απάτης είναι δυνατόν να γίνει για μεταβιβαστικές πληρωμές μετρητών (για παράδειγμα, Money Gram, Western Union, Escow) και για τις τραπεζικές μεταφορές.

Οι πληροφορίες και τα έγγραφα σχετικά με αυτό το μηχάνημα ή όχημα και την ταυτότητα του πωλητή είναι ψευδείς.

Ο Mascus συνιστά:

Μη δίνετε ποτέ τραπεζικά στοιχεία σε αγνώστους.

Μεταφορά μετρητών σε συγγενείς ή φίλους δεν μπορεί να σας προστατεύσει από την απάτη. Επιπλέον, οι μεταφορές ηλεκτρονικών έγγραφων (όπως σάρωση και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή φαξ, άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, διαβατήρια, κ.λπ.) δεν είναι ποτέ μια πλήρη απόδειξη για την αυθεντικότητα της ταυτότητας του πωλητή ή πράξη της ιδιοκτησίας του οχήματος ή μηχανήματος.

Mascus δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε συναλλαγή ή στις πωλήσεις των χρηστών του Mascus. Mascus δεν γνωρίζει ποιος παίρνει και ποιος αγοράζει ένα μηχάνημα και από ποιον. Όλες οι προϋποθέσεις και η συμφωνία αγοράς γίνεται μόνο μεταξύ του πωλητή και του αγοραστή. Mascus δεν παρέχει τις πληροφορίες ή τους πόρους έλεγχους ή εγγύηση της φερεγγυότητας ή της αυθεντικότητας του πωλητή.

Αν ποτέ λάβετε οποιαδήποτε πληροφορία ή έγγραφα που Mascus και αμφιβάλλετε στην φερεγγυότητα ή αυθεντικότητα ενός συγκεκριμένου πωλητή, τότε αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι πλαστές . Σε αυτή την περίπτωση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.
Συνεπώς, μην πληρώνετε ποτέ εκ των προτέρων.

Τα προσωπικά δεδομένα σας:

Τα τραπεζικά στοιχεία ή τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας θα ζητηθούν μόνο από Mascus, αν έχετε ένα λογαριασμό ή θέλετε να πληρώσετε μια αγγελία. Δεν θα ζητηθούν στη συνέχεια, ούτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου, φαξ ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Ποτέ μην δίνετε το όνομα χρήστη ή τον κωδικό πρόσβασης σας σε αγνώστους!

Να είστε προσεκτικοί με επιταγές!

Οι πωλητές μπορούν επίσης να γίνουν θύμα της απάτης!

Οι πωλητές συχνά μπορούν να ξεγελαστούν σε μια συμφωνία ακάλυπτης επιταγής. Ως εκ τούτου μην δέχεστε πληρωμές με επιταγή.

Αν κάποιος σας αποστέλνει , πχ ο πωλητής, την επιταγή (κυρίως από το εξωτερικό) και το ποσό της επιταγής είναι υψηλότερο από το συμφωνημένο ποσό πώλησης, μπορείτε να υποθέσετε ότι πρόκειται για μια απόπειρα απάτη.

Ο στόχος αυτής της απάτης είναι ότι, λόγω του σφάλματος θα καταθέσετε την διαφορά στο τραπεζικό λογαριασμό! Αργότερα μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι η επιταγή ήταν πλαστή.

Συνήθως αυτό το είδος της επιταγής περνά απαρατήρητα μέσα από το πρώτο στάδιο της επαλήθευσης. Αργότερα όμως, διαπιστώνεται ότι πρόκειται για μια ακάλυπτη επιταγή. Οι περισσότερες ζημίες, σε αυτές τις περιπτώσεις, προκαλούνται στον πωλητή, ο οποίος όχι μόνο χάνει μερικές φορές τη διαφορά , αλλά χάνει και το μηχάνημα ή όχημα που πωλήθηκαν και παραδόθηκαν.

Ψεύτικα "ύποπτα" e-mail - επίσης γνωστά ως "Phishing"

Δυστυχώς δεν είναι τεχνικά εφικτό να ανιχνεύσουμε το ψεύτικο e-mail.

Όταν ένας χρήστης πραγματοποιεί αναζήτηση στη Mascus για μηχανήματα ή οχήματα, Mascus δεν ζητά ιδιωτικά ή εμπιστευτικά στοιχεία (πχ αριθμός πιστωτικής κάρτας, κλπ) Το ίδιο ισχύει και για τα e-mail, τηλέφωνο, φαξ. Το προσωπικό του Mascus δεν θα σας ζητήσει για τα εμπιστευτικά δεδομένα.

Σε περίπτωση που λάβετε οποιοδήποτε αίτημα από Mascus σχετικά με τα προσωπικά σας,η με τα στοιχεία των πελατών σας, για την τράπεζα ή την πιστωτική κάρτα σας και σαφώς κάθε άλλη εμπιστευτική πληροφορία, θα πρέπει να το θεωρείτε ως απόπειρα απάτης.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο ή στέλλοντας τα δικά σας στοιχεία επικοινωνίας στο Mascus.gr. Μην ζητήσετε την επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας σας που δώσατε σε αυτό το email, τηλέφωνο ή φαξ.

Ποτέ να μην κάνετε φωτοτυπίες διαβατηρίου ή των έγγραφων του οχήματός σας ή μηχανημάτων σε αγνώστους. Αυτή η πληροφορία μπορεί να είναι για πλαστογραφικούς σκοπούς.

Σχετικά με την "υπηρεσία Escrow"

Στο Mascus δεν υπάρχουν υπηρεσίες πληρωμής, οι οποίες ο αγοραστής ή ο πωλητής θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν. Επίσης, δεν υπάρχουν πωλητές που δηλώνονται ή πιστοποιούνται από Mascus.
Mascus δεν παρέχει οποιαδήποτε πιστοποιητικά ή συστάσεις σχετικά με τους πωλητές ή τους αντιπροσώπους για τις μεταφορές μετρητών.
Mascus δεν παρέχει καμία εγγύηση ή ασφάλιση έναντι του κινδύνου της απάτης κατά την αγορά ή την πώληση.

TOP>>

Γενικές συμβουλές για την ασφάλεια παράδοσης του μηχανήματος ή του οχήματος:

Συνάντηση με τον πωλητή:

Αν συναντήσετε τον πωλητή / έμπορο, που δεν γνωρίζετε, πάντα να είστε προσεκτικοί:

Ποτέ να μην παίρνετε τα μετρητά ή τις επιταγές (από τη συμφωνηθείσα τιμή πώλησης) μαζί σας για στον τόπο συνάντησης. Ειδικά αν πρόκειται για ένα απομακρυσμένο μέρος, όπου δεν υπάρχουν άλλα άτομα. Εάν η τοποθεσία που συμφωνήθηκε η συνάντηση φαίνεται επικίνδυνη για εσάς, να κανονίσετε μια διαφορετική, πιο ασφαλή.

Εάν η ταυτότητα του πωλητή της μηχανής ή του οχήματος δεν ταιριάζει με την ταυτότητα του ιδιοκτήτη:

Αν ο πωλητής δεν είναι το ίδιο πρόσωπο, όπως αναφέρεται στα πιστοποιητικά εγγραφής του ιδιοκτήτη οχήματος, απαιτείται βεβαίωση από τον ιδιοκτήτη! Το οχήματα/ μηχάνηματα, καθώς και τα έγγραφα που ανήκουν στον ιδιοκτήτη μπορεί να κλαπούν και ο ιδιοκτήτης να μην γνωρίζει ότι το μηχάνημα / όχημα του είναι προς πώληση.

Η ταυτότητα του οχήματος, μηχανήματος ή εξοπλισμού που αγοράζετε:

Πάντα να ελέγχετε την ταυτότητα του οχήματος πριν το αγοράσετε! Το ID από το μηχάνημα / όχημα πρέπει να ταιριάζει με το ID που αναφέρεται στη σύμβαση. Ο σειριακός αριθμός του μηχανήματος σημειώνονται σε πλάκες ή με σφραγίδα σε εξαρτήματα του πλαισίου. Βεβαιωθείτε ότι αυτός ο αριθμός ταιριάζει και να συμμορφώνονται με το σειριακό αριθμό που είναι σημειωμένος στα έγγραφα! Ελέγξτε με τον κατασκευαστή του μηχανήματος, εάν έχετε οποιαδήποτε απορία. Διαφορετικά, μπορείτε να αγοράσετε ένα όχημα που μοιάζει με αυτό που θέλετε και αναφέρεται στη σύμβαση και από την άλλη να είναι κλεμμένο.

Ψηφιακό ταχύμετρο:

Ψηφιακό ταχύμετρο μπορεί να αλλάξει και να αυξήσει την τιμή του οχήματος. Αν έχετε αμφιβολία για το ποσό χιλιόμετρα / μίλια εμφανίζονται στο μετρητή, παρακαλώ φέρτε το όχημα σε έναν ανεξάρτητο επιθεωρητή, για να ελέγξετε αν ο μετρητής έχει παραβιαστεί .

Μονάδες ελέγχου:

Ως πωλητής παρακαλώ δώστε μεγάλη έμφαση σε μονάδες έλεγχου. Ο αγοραστής αλλιώς θα μπορούσε να κλέψει το όχημα, ακόμη και αν ο "αγοραστής" αφήσει το διαβατήριο / ταυτότητα του ως εγγύηση. Τα έγγραφα αυτά θα μπορούσαν να είναι πλαστά!

Έγγραφα σε μονάδες έλεγχου;

Κατά τη διαδικασία ελέγχου, ως πωλητής, θα πρέπει να διαθέσετε τα απαραίτητα έγγραφα σχετικά με το όχημα ή μηχανήματα ως απόδειξη για τον πελάτη σας, αλλά ποτέ να μην έχετε αυτά τα έγγραφα (ειδικά άδειες κυκλοφορίας οχημάτων) μαζί σας. Κρατήστε τα σε μια ασφαλή θέση.

Να είστε προσεκτικοί με μικρά τυπωμένα κείμενα στο συμβόλαιο αγοράς.

Να έχετε υπ 'όψιν τα μικρά κείμενα σε συμβάσεις. θα πρέπει να αποφεύγεται τους όρους τιμών που βασίζονται σε εξωτερική επιθεώρηση.

 

Έξτρα εξοπλισμός και εξαρτήματα που αναφέρονται στο συμβόλαιο αγοράς:

Πάντα σιγουρευτείτε ότι όλο ακριβό πρόσθετο εξοπλισμό (όπως Ραδιόφωνο, CD-Player, ηχεία ή ζάντες, κουβάδες) είναι εισηγμένο στο συμβόλαιο αγοράς. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην παράδοση!

Προσοχή σχετικά με πλαστά πιστοποιητικά παράδοσης ή μεταφοράς:

Ο "πωλητής" μπορεί να επικοινωνήσει με τον αγοραστή μετά από μια προφορική συμφωνία λόγω επιβεβαίωσης στοιχείων σχετικά με την μεταφορά. Αυτός επιβεβαιώνει με φαξ, σάρωση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω παραγγελίας αποστολής από την εταιρεία μεταφορών (όπως π.χ. η DHL) ζητώντας από τον αγοραστή να μεταφέρει ολόκληρο το ποσό ή μέρος του ποσού.

Το προϊόν δεν φθάνει, γιατί τα έγγραφα, καθώς και η παραγγελιά αποστολής δεν υπάρχουν πραγματικά. Είναι πλαστά!

Ελέγχετε πάντα το μηχάνημα μόνοι σας. Με τέτοιο τρόπο γνωρίζετε ότι υπάρχει. Να συμφωνείτε την αποστολή, με μια εταιρεία μεταφορών που εμπιστεύεστε και να παίρνοντας μια βεβαίωση αποστολής που επιβεβαιώθηκε από την εταιρεία μεταφορών. Βεβαιωθείτε ότι το μηχάνημα που παραγγέιλλατε είναι το μηχάνημα που διατίθεται στο εμπόριο! Αν είναι δυνατόν να είναι παρόν, όταν η μεταφορά λαμβάνει χώρα.

TOP>>

Άλλα είδη της απάτης:

Απάτη μέσω τηλεφώνου:

Ένας πιθανός "αγοραστής" κάνει ερωτήσεις σχετικά με τη διαφήμισή σας και ζητά να τον καλέσετε. Ο αριθμός αυτός είναι ο αριθμός τηλεφώνου που ανήκει στην κατηγόρια υψηλής χρέωσης! Καλώντας ένα τέτοιο αριθμό θα είστε σε αναμονή και ως εκ τούτου χωρίς να γνωρίζετε αν το πληρώνετε.

Γι 'αυτό ποτέ να μην καλέσουμε οποιουσδήποτε αριθμούς που αρχίζουν με 0190, 0900, 0137, 0138, 0900 ή κάτι παρόμοιο.

Εξαγωγή λίστας- απάτη:

Ένας πιθανός "αγοραστής" δεν θέλει να αγοράσει το όχημά σας, αλλά θέλει να θέσει αυτό το μηχάνημα σε κατάλογο εμπορευμάτων του που κυκλοφορεί. Στη συνέχεια, εσείς δεν λαμβάνετε πληροφορίες σχετικά με το υλικό απλώς εισάγετε το μηχάνημά σας στον εν λόγω κατάλογο. Συχνά οι πωλητές πληρώνουν χωρίς να είναι σίγουροι τι πληρώνουν.

Σημείωση σχετικά με τις συμμετοχές του Mascus;

  • Το Mascus δεν συμμετέχει στις προσφορές ή συμφωνίες μεταξύ του πωλητή και αγοραστή.
  • Το Mascus δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει μεταξύ χρηστή και τον έμπορο ή τον πωλητή.
  • Το Mascus δεν πωλεί ή αγοράζει μεταχειρισμένο εξοπλισμό
  • Το Mascus δεν συνιστά εταιρείες, έμπορους, πωλητές ή το μεταχειρισμένο εξοπλισμό
  • Το Mascus δεν μπορεί να εγγυηθεί την αυθεντικότητα των πελατών, των χρηστών ή του μεταχειρισμένου εξοπλισμού που παρουσιάζεται στην Mascus.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους Όρους χρήσης.

 Περισσότερες τεχνικές και μεθόδοι απάτης:

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός τεχνασμάτων, μεθόδων και τεχνικών που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες για να ξεγελάσουν αθώους αγοραστές και τους πωλητές αποστάζοντας τα χρήματα. Καθημερινά παρουσιάζονται νέοι μέθοδες και απάτες. Το Mascus δεν μπορεί να καλύψει όλα αυτά, αλλά φυσικά θα ενημερώνει το παρόν έγγραφο.

Αυτή η συμβουλή ασφαλείας είναι διαθέσιμη για να προειδοποιήσει τους χρήστες του Mascus σχετικά με τις προφυλάξεις για την αγορά και πώληση μεταχειρισμένων μηχανημάτων.

Σκοπός του είναι να υπενθυμίσει τον χρήστη για να χρησιμοποίηση κοινή λογική και να είναι πάντα προσεκτικός από πιθανές απάτες.

 Άμεση βοήθεια Mascus:

Αν έχετε την υποψία μιας αγγελίας που θα μπορούσε να είναι μια απάτη ή δεν είστε σίγουροι για μια προσφορά που λάβατε, παρακαλούμε να θυμάστε τον αριθμό αγγελίας στο Mascus και επικοινωνήστε μαζί μας:

Mascus International BV
Bijster 3, 4817 HX Breda,
Netherlands
Registration Number: 57776806
communication@mascus.com

You can also contact us by using the Feedback form.